Obligatiile angajatorului - serviciile medicale profilactice de medicina muncii

Beneficii corporate

* Timp de asteptare de maxim 3 zile pentru programare examen medical la angajare, indiferent de numarul de persoane programate

* Fisa de aptitudine se elibereaza pe loc, dupa finalizarea examinarilor medicale, toate in aceasi zi indiferent de profesie si conditiile de munca

* Contact,  examinare medicala, investigatii  si consiliere efectuate direct si permanent de medicul specialist de medicina muncii

* Redactarea raportului  de risc maternal pentru eventualele salariate gravide, inclusa  in pret, conform OUG nr. 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca

* Deplasarea la sediul angajatorului inclusa in pret functie de numarul angajatilor si specificul activitatii 

* Stabilirea unor proceduri directe si clare de comunicare si colaborare astfel incat sa putem respecta prevederile Codului Muncii referitoare la faptul ca un contract de munca este valid doar daca e insotit de fisa de aptitudine de la medicina muncii pentru a fi inregistrat in Revisal



Citește mai mult: https://www.medicinamuncii.net/medicinam/

1. Examenul medical la angajare


In calitate de angajator aveti obligatia sa solicitati efectuarea examenului medical la angajare, prin completarea fisei de solicitare a examenului medical si a fisei de identificare a factorilor de risc profesional.

Rolul acestui tip de serviciu medical este acela de a stabili aptitudinea, aptitudinea conditionata, inaptitudinea permanenta sau inaptitudinea temporara in munca pentru profesia/functia si locul de munca in care, in calitate de angajator, doriti sa il desemnati pe viitorul lucrator.

Aptitudinea in munca reprezinta capacitatea lucratorului din punct de vedere medical de a desfasura activitatea la locul de munca in profesia/functia pentru care se solicita examenul medical.

Aptitudinea conditionata este situatia in care medicul de medicina a muncii face recomandari de tip medical ?i aptitudinea este conditionata de respectarea acestora.

Inaptitudinea temporara in munca reprezinta incapacitatea medicala a lucratorului de a desfasura activitatea la locul de munca in profesia/functia pentru care se solicita examenul medical privind aptitudinea in munca, pana la reevaluarea sanatatii de catre medicul de medicina a muncii.

Inaptitudinea permanenta in munca reprezinta incapacitatea medicala permanenta a lucratorului de a desfasura activitatea la locul de munca in profesia/functia pentru care se solicita examenul medical privind aptitudinea in munca.

Examenul medical la angajare se finalizeaza prin completarea de catre medicul de medicina muncii a fisei de aptitudine in doua exemplare: unul pentru angajator si unul pentru angajat. Fisa de aptitudine trebuie sa contina concluzia examenului medical la angajare: apt, apt conditionat, inapt temporar sau inapt pentru locul de munca respectiv.

2. Examenul medical de adaptare

Examenul medical de adaptare in munca se efectueaza la indicatia medicului specialist de medicina muncii, in prima luna de la angajare.

3. Controlul  medical periodic

Examenul medical periodic se efectueaza obligatoriu pentru toti lucratorii.

Frecventa examenului medical periodic este stabilita prin fisele intocmite conform modelului prevazut in Anexa nr. 1 la H.G. nr. 355/2007 si poate fi modificata numai la propunerea medicului specialist in medicina a muncii, cu informarea angajatorului.

Examenul medical periodic se finalizeaza de asemenea prin completarea de catre medicul de medicina muncii a fisei de aptitudine in doua exemplare: unul pentru angajator si unul pentru angajat.

4. Examenul medical la reluarea activitatii

Examenul medical la reluarea activitatii se efectueaza dupa o intrerupere a activitatii de minimum 90 de zile, pentru motive medicale, sau de 6 luni, pentru orice alte motive, in termen de 7 zile de la reluarea activitatii.

5. Supravegherea speciala

Supravegherea speciala consta in examenul medical profilactic efectuat de catre medicul de medicina muncii, in vederea stabilirii aptitudinii in munca pentru lucratorii care se incadreaza in urmatoarele categorii:
• persoane cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani impliniti,
• persoane cu varsta de peste 60 de ani impliniti,
• femei gravide, persoane cu handicap,
• persoane dependente de droguri, de alcool,
• persoane stangace,
• persoane cu vederea monoculara,
• persoane in evidenta cu boli cronice.

6. Promovarea sanatatii la locul de munca

Promovarea sanatatii la locul de munca se realizeaza prin supravegherea activa a sanatatii lucratorilor dvs. in raport cu caracteristicile locului de munca si, in mod particular, cu factorii de risc profesionali.
Cerintele minime pentru supravegherea sanatatii lucratorilor au fost stabilite prin H.G. nr. 355/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.

Profităm de orice ocazie pentru vă acorda cea mai bună îngrijire, dvs. şi familiei dvs. Vizitaţi-ne pe Str. Ionita Cegan nr. 5, Sector 5 în Bucuresti, sunaţi-ne la 0723 64 63 01 sau aflaţi mai multe informaţii pe pagina de contact.

Personalul nostru medical vă oferă îngrijire medicală specializata completă pentru angajatii dvs. asigurându-se că înţelegeţi chiar şi cele mai complexe proceduri.

Fisa de aptitudine se elibereaza exclusiv de catre medicul specialist de medicina muncii cu ocazia examenului medical la angajare sau la controlul medical periodic. Aceasta este documentul medical care atesta faptul ca angajatorul si-a indeplinit obligatiile legale de supraveghere a starii de sanatate a angajatilor conform Legii nr. 319/2006 si Codului Muncii. Examenele medicale de medicina muncii se efectueaza de catre medicul de medicina muncii in baza solicitarii si a fisei de expunere la riscuri profesionale completate, semnate si stampilate de angajator. Examenul medical la angajare se efectueaza cel mai tarziu cu o zi inaintea incheierii contractului de munca, iar controlul medical periodic o data pe an. Exceptie de la acest interval fac anumite profesii asa cum reiese din HG nr. 355/2007 cu completarile si modificarile ulterioare.

Cabinetul medical individual CMI Dr. Dunel Carmen ofera servicii medicale specializate de medicina muncii conform legislatiei in vigoare pentru angajatorii din sectorul public sau privat din Bucuresti si judetele limitrofe: Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Prahova. Serviciile medicale de medicina muncii se presteaza in baza unui contract la sediul angajatorului sau la cabinet. Pentru orice detalii va rugam sa ne contactati cu incredere.

   Clinica noastră este situată pe Str. Ionita Cegan nr. 5, Sector 5 în Bucuresti. Pentru a face o programare vizitaţi pagina d e contact.

                                                         

 

 


Contact

CMI Medicina Muncii Cabinet Medical Individual Dr. Carmen Dunel

Str. Ionita Cegan nr. 5, Sector 5, Bl. P26, If. 04
Bucuresti


0723 64 63 01


Program

Luni -Vineri* 8,00 -18,30

Sambata* 8,00 -13,00

* Cu programare


Noutăţi

08.05.2013 17:20

Ce documente verifica inspectorii ITM la o firma?

Aceste documente ar putea fi urmatoarele: dosarul angajatului cu contractul individual de munca, fisa postului, foaia de pontaj, diploma de studii, copie de pe actul de identitate, dar si regulamentul de ordine interioara, statele de plata salarii, carnete de instructaj de protectia muncii si...

Citeşte mai mult

 
08.05.2013 15:27

Supravegherea sanatatii lucratorilor

Activitatea de supraveghere a sanatatii lucratorilor este obligatia legala a oricarui angajator atat din sectorul public cat si privat conform Legii Nr. 319/2006 cu completarile si modificarile ulterioare. Serviciile specializate de medicina muncii sunt cele prin care se asigura supravegherea...

Citeşte mai mult